شهر رضویه
شهر رضویه ( شهرک رضوی ) مرکز بخش رضویه واقع در شرق مشهد ( کیلومتر 5 جاده سرخس ) در استان خراسان رضوی است.
شهرداری رضویه در سال 1380 با انتصاب آقای محمد رضا صادق پور به عنوان شهردار احداث گردید.
جمعیت شهر بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395 حدود 8850 نفر ( 2586 خانوار ) بوده است.
اولین اقدام عمرانی شهر رضویه آسفالت مجدد معابر و بهسازی بافت خیابان های شهر ( در پی گازکشی سال 1379) به طول 2900 متر به مدت 2 سال انجام شد .
دیگر اقدامات مهم شهرداری رضویه در سال های ابتدایی :
– احداث پارک های محلی در قسمت های مختلف شهر .
– احداث ساختمان آتشنشانی
– مذاکره با آستان قدس رضوی برای توسعه کالبدی شهر
– اقدام به حفر مجدد چاه آب شیرین با کیفیت و لوله کشی
بخش رضویه از نظر موقعیت جغرافیایی محصور به عناصر طبیعی مشخص و در عین حال ویژه ای است که محدوده آن را به خوبی روشن می سازد . بدان گونه که از شمال و شرق به بخشی از ارتفاعات کپه داغ ، هزار مسجد ، از غرب به کال طرق و از جنوب غربی نیز به کوه های کم ارتفاع خواجه مراد تکیه زده است.
شهر رضویه به لحاظ آب و هوایی گرچه فاقد ایستگاه هواشناسی و داده های اقلیمی است ولیکن ایستگاه سینوپتیک مشهد در حوالی فرودگاه و مجاورت رضویه واقع شده است . بنابراین میتوان از اطلاعات حاصل از دیده بانی های این ایستگاه برای معرفی آب و هوای بخش رضویه استفاده نمود.
شهر رضویه به عنوان مر کز بخش می باشد که شامل امکانات اصلی اعم از مرکز بهداشت، درمانگاه، آموزش و پرورش، آموزشکده های شبانه روزی، بانک کشاورزی، کمیته امداد، کانون فرهنگی، سالن ورزشی و جهاد کشاورزی و …
مسکن مهر
در راستای اهداف دولت خدمتگزار , جهت رفع مشکل مسکن جوانان عزیز کشور و دیگر افراد که فاقد مسکن می باشند، که تعداد 920 واحد مسکن که هر قطعه در قالب 4 واحد با پلان معماری زیبا می باشد , در خدمت مردم عزیز قرار بگیرد.
این شهر با قدمت بيش از 30 سال داراي شهرسازي مناسبي مي باشد ، و استعدادهاي بالقوه اي جهت رشد و توسعه دارد كه با توجه به قيمت نسبتا پائين زمين در برابر قيمت هاي سطح شهر مشهد مي تواند مهاجر پذير باشد ، و نيز راهكارها و اقداماتي که از سوي دولت و مسئولین شده است این شهر به یک قطب صنعتی تبدیل شده است.
مشرق کم فروغ ( بخش رضویه شهرستان مشهد )
کتاب مشرق کم فروغ با پیشنهاد و حمایت شورای شهر و شهرداری رضویه و بذل همت تنی چند از محققان نامی خراسان فراهم آمده است. عمده محتوا کتاب به بازشناسی و معرفی پیشینه پرداخته است.